понеділок, 6 червня 2016 р.

Канікули - з книгою!

Нарешті для дітей настала довгоочікувана пора - канікули! Це час веселих пригод, подорожей, зустрічей із цікавими людьми, героями книг. Наша бібліотека щорічно готує книжкову виставку "Шкільна програма рекомендує". На ній виставляються книги, які вивчаються за новою шкільною програмою з української та світової літератури. Кожного року, на початку літа, поповнюються списки літератури для кожного класу.
А цьогоріч, бібліограф РДБ Олена Хазанюк, для того, щоб більше привернути увагу наших читачів до читання книг по шкільній програмі (і не тільки) виготовила паперові витинанки на тему "Ці герої з книг. Впізнай їх!!!". Ось вони:
Жуль Верн "Навколо світу за 80 днів"
Артур Конан Дойл "Записки про Шерлока Хомса"

Олександр Пушкін "Казка про золоту рибку"

Олександр Грін "Пурпурові вітрила"

Антуан де Сент-Екзюпері "Маленький принц"

Осип Назарук "Роксоляна" чи Павло Загребельний "Роксолана"

Джон Рональд Руел Толкін "Гобіт" (дракон Смауг)

Українська народна казка "Котигорошко"

Джон Р. Р. Толкін "Володар перстенів" (біле дерево Гондору)

Казки про тварин

Твори Тараса Шевченка

                              Часу не гай! Приходь, читай!

четвер, 2 червня 2016 р.

Подяка!

Працівники районної дитячої бібліотеки м. Ківерці, та центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щиро дякують водію марщрутного таксі №107 Ківерці - Луцьк Івану Прокопчуку за його людяність, розуміння і доброту, проявлені 1 червня в Міжнародний день захисту дітей і бажають йому міцного здоров'я, радості, щастя, благополуччя і вдячних пасажирів.

Ми - діти твої, Україно!

1 червня в цілому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Наша бібліотека вже традиційно проводить разом із своїм незмінним партнером - районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді свято дитинства "Ми - діти твої, Україно!" Привітали дітей із закінченням навчального шкільного року, з початком канікул та дитячим святом директор РЦСССДМ Оксана Нікітюк, заступник директора по роботі з дітьми Ківерцівської ЦБС Любов Доридор.


Конкурси і вікторини "Казковий калейдоскоп" для дітей провела бібліотекар читальної зали РДБ Галина Чичотка. Дошкільники та діти молодшого шкільного віку залюбки відгадували з якої казки той чи інший герой, відгадували казкові загадки, взяли участь у казковому бліц-турнірі.


Учасники свята всі, як один взяли участь у конкурсі художніх плакатів "Малюнки про найголовніше". "Ні - війні", "Україна - це я і ти", "Ми - за мир!", "Україна - єдина", "Ми - єдина країна", "Україно - ми твоя надія" - це теми дитячих плакатів. Діти за допомогою малюнків висловили свою любов до рідної України, мрії про мир, щасливе дитинство. А наймолодший учасник свята - Назарчик Зінчук намалював аж два сонечка (жовте і фіолетове). Жовте сонечко світить щодня, а фіолетове - в дощ - пояснив хлопчик. Майбутні першокласники і учні 2-6 класів ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Ківерці малювали кожен свій малюнок про найголовніше в дитячому житті.
Діти залюбки переглянули мультики "Мої мультяшні друзі".







Це свято дало старт канікулам в бібліотеці "Бібліотечне літо - 2016". Бібліотека і РЦСССДМ запрошує дітей протягом червня на перегляд мультфільмів об 11 годині щоденно, крім вихідних.