вівторок, 7 квітня 2015 р.

Великоднє диво



Напередодні світлого свята  - Христового Воскресіння в районній бібліотеці для дітей відбулося фольклорне народознавче дитяче дійство «Великоднє диво». Підготували і провели його працівники районного Будинку культури ім. М. П. Ковальова . Безпосередніми учасниками свята стали учні 5-А класу (класний керівник О. М. Антонюк) ЗОШ І-ІІІ ст. №3.
Діти дізналися багато цікавого про давні українські традиції і звичаї, пов’язані з Великоднем. Здавалося, ніби, душа українського народу – велична і красива, піднеслась до небес, коли у виконанні народного аматорського вокального тріо «Журавлина» (Алла Кірик, Оксана Ільчишина, Лілія Шульська) звучали веснянки, заклички, гаївки. Разом з дітьми сама Весна-красна (Тетяна Бурмак) і дівоче тріо водили весняний хоровод – «Кривий танець». А потім було ще цікавіше – ведучі Микола Скубій та Юрій Сухарєв запропонували конкурс «Розмалюй писанку».




Діти старанно розмальовували паперові писанки. Кожен у свої кольори. Ці писанки були неповторні, як неповторні і самі діти. Але, мабуть, найсумлінніше старався наймолодший учасник свята – 5-річний читач нашої бібліотеки Давид Ільчишин.
Кожен учасник конкурсу мав можливість причепити свою писанку на символічне великоднє деревце.



Юрій Сухарєв і Микола Скубій розповіли легенду про те, як з’явилися крашанки та писанки, провели вікторину на знання страв, які готують на Великдень, гру «Готуємо Великодній кошик».
Діти з великою радістю вчилися грати у великодні забави «Явір» та «Передай писанку». Якісне музичне оформлення і, зокрема, запис церковних дзвонів, здійснював Павло Бовканюк.

Завдяки працівникам РБК ім. Ковальова п’ятикласники по-новому побачили Великоднє свято. Воно набуло нових барв і відтінків, нових значень. Працівники РДБ познайомили присутніх з літературою на великодню тематику.

Немає коментарів:

Дописати коментар