понеділок, 16 травня 2016 р.

День вишиванки у бібліотеці


Увага!
19 травня 2016 року до 10-літнього ювілею Дня вишиванки в РДБ діятиме "Лабораторія художнього смаку".
В третій четвер травня - День вишиванки. Це свято було започатковано в Чернівецькому університеті ім. Ю.А.Федьковича. Поки ще це не офіційне і відносно нове народне свято. Воно сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.

Люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Кожен українець в цей день одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університети, школу чи садочок.
Маленький і юний наш друже! Вдягай вишиванку, бери друга, братика чи сестричку, маму чи тата, бабусю чи дідуся, а то й всі разом і - щодуху в бібліотеку! Тут для тебе буде працювати "Лабораторія художнього смаку", де ти зможеш дізнатися багато цікавого про вишиванку - національну святиню, яка несе в собі традиційний зв'язок, що не переривається віками. Протягом дня ти зможеш дізнатися про значення кольорів, символів, почуєш легенди, оповідання, приповідки, вірші, пісні, прислів'я та цікавинки про вишиванку. Ти матимеш змогу познайомитися з різноманітною технікою вишивання, з цікавими орнаментами для вишиванок, оглянеш виставку вишитого одягу працівників нашої бібліотеки, похвалишся своєю вишиванкою!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар