вівторок, 20 листопада 2018 р.

Історичний екскурс до дня Гідності та Свободи "Скорботна свічка пам'яті святої"

21 листопада згідно Указу Президента України від 13 листопада 2014 року українці відзначають День Гідності і Свободи. До цієї дати наша бібліотека підготувала і провела історичний екскурс "Скорботна свічка пам'яті святої".
Євромайдан у Києві наприкінці листопада 2013 - початку 2014 року не був а ні запланований, а ні ким-небудь передбачений. Просто влада жорстоко розправилася із беззахисними студентами, їхню мирну акцію не тільки розігнали, а й усіх учасників побили, покалічили. Тоді й піднявся ввесь український народ на захист своїх дітей, своєї гідності і свободи. Люди об'єдналися в надії на щасливе майбутнє. Так починалася революція Гідності, Євромайдан.
Ведучі заходу - бібліотекарі Людмила Бойчук та Марія Міщук повели учнів 9-А класу Ківерцівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (класний керівник О.М.Антонюк) у той такий недалекий, але тривожний час. Події останніх місяців 2013 і початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію. Пробудилась приспана роками національна свідомість людей.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.
Мільйони людей взяли участь у Майдані. Серед них - сотні жителів Ківерцівщини. Про все це розповідали ведучі. Про Героїв Небесної Сотні - Василя Мойсея, Івана Тарасюка, Юрія Сидорчука, про їхнє коротеньке життя і героїчну смерть. Про юного дернівчанина Олександра Гуча, про його боротьбу і життя дізналися старшокласники із розповідей бібліотекарів і слайдів.
Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих на Майдані, на війні на Сході і всіх, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність і свободу України і її народу.






Немає коментарів:

Дописати коментар