пʼятницю, 20 грудня 2013 р.

Нові надходження

Гоголь. Містика та реальність. - К. : АВІАЗ, 2013. - 128 с. : іл.
Микола Васильович Гоголь - письменник, відомий на весь світ. В його творчому доробку величезна кількість найвидатніших творів. Напевно, справедливо, спираючись на факти його життя, назвати його наймістичнішим письменником ХІХ століття. Про його життя написано багато, але не так часто пишуть про його любов до України. Тож ця книжка допоможе заглянути у його творчу спадщину глибше.
Ізбаш О. Військо Даждьбога : казки та легенди про героїв, богів, духів давніх слов'ян. - К. : АВІАЗ, 2013. - 164 с. : іл.
Давні слов'яни-язичники вірили, що на небесах живуть боги, які керують світом, на землі поміж людей є герої, якими опікуються небесні боги, а увесь навколишній світ населений духами природи, добрими і злими. Язичництво, яке протягом багатьох століть народжувало і приймало у свій пантеон нових богів та богинь, залишило після себе цікаві духовні скарби, величезний міфологічний світ, про який і розповідається на сторінках цього видання.
Панасенко Т. Марко Вовчок. - К. : Укрвидавполіграфія, 2013. - 128 с.
Марко Вовчок - складна, суперечлива й загадкова постать в історії культури. Жінка з чоловічим псевдонімом; росіянка за походженням, для якої Україна стала другою батьківщиною і яка багато творів написала українською мовою; не красуня, однак вражала й захоплювала багатьох талановитих чоловіків блискучим розумом, глибокими знаннями, внутрішньою силою, неординарна, енергійна, обдарована людина... Марка Вовчка справедливо називають літературною донькою Т. Шевченка.
Т. Шевченко: невідомі сторінки життя. - К. : АВІАЗ, 2013. - 72 с. : іл.
Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Існує думка, що перші десять років людини формують її життя, філософію та майбутній життєвий шлях. Але метафізика буття формує людську долю по-своєму, видаючи "життєві кредити" та ставлячи на деяких індивідуумів свої ставки.
Саме прикладом таких явищ можна вважати Тараса Григоровича Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар