четвер, 19 листопада 2015 р.

Україна починається з мене

У нас відбулася година пам'яті "Україна починається з мене", приурочена дню Гідності і Свободи. Засвітити свічку пам'яті і пом'янути полеглих за майбутнє України прийшли учні 9-А і 9-Б класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (кл. керівники З.А.Храбчук та Т.М.Тимощук).
Затамувавши подих старшокласники і всі присутні слухали розповідь учасника революції Гідності, жителя с. Дерно Олександра Гуча про ті недавні події. Друг Пегас (це псевдо Сашка Гуча) розповів про розстріл Майдану 18-20 лютого на вулиці Інститутській. Влада не сподівалася, що беззбройні люди, задля того, щоб повалити режим підуть на зброю із дерев'яними щитами. Олександр згадував ті страшні хвилини, відтворював у пам'яті моменти загибелі і поранення своїх побратимів і зовсім незнайомих людей. Хлопцеві важко знову переживати те жахіття. Але про загиблих потрібно не лише згадувати, а й пам'ятати, жити так, наче звіряти своє життя по великій жертовній смерті полеглих.
Провідний бібліотекар РДБ Л.М.Бойчук прочитала вірші на тему Революції, ознайомила з інформаційним оглядом періодики "Олександр Гуч - Герой Майдану".
Учасники години пам'яті мали можливість переглянути відео і слайди про події на Майдані і героїв Небесної Сотні, які скомпонували директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та О.А.Нікітюк та бібліограф РДБ О.М.Хазанюк.
Заступник директора по роботі з дітьми Л.В.Доридор подякувала О.Ю.Гучу за розповідь, привітала його з обранням на посаду голови села Дерно.
А запалена свічка пам'яті спалахнула у юних серцях відблиском гордості і любові за своїх земляків, за рідну Україну.




Немає коментарів:

Дописати коментар