четвер, 18 лютого 2016 р.

Україна понад усе!

Годину пам'яті "Україна понад усе!", присвячену трагічним подіям на Євромайдані 18-20 лютого 2014 року підготували і провели для учнів 8-Б класу Ківерцівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (класний керівник Л.І.Романюк) працівники нашої книгозбірні спільно з вихованцями зразкової театральної студії "Мельпомена", що діє при центрі дитячої та юнацької творчості (керівник В.М.Гоманюк). Юні таланти розповіли присутнім про красу і трагедію української землі, про те, що на майдані Незалежності в ті дні було поранено понад тисячу людей, загинуло понад сто протестувальників, які сьогодні ми називаємо Небесною сотнею. Молоді артисти переносять присутніх у ті страшні дні:
"Палає Київ у вогні,
Горять сталеві БТРи.
Там на межі-передовій,
Народ боронять волонтери.
Палають шини і серця,
Ніхто не хоче помирати,
Перед екраном матері
І там, і там їхні солдати."


З різних куточків України приїхали і прийшли люди різних національностей - українці, білоруси, росіяни, вірмени, грузини, татари та інші на Майдан. Їх об'єднала одна мета - досить дурити народ, досить маніпулювати їхніми почуттями. Революція Гідності скликала тих, кому небайдуже майбутнє України, її незалежність. На боротьбу проти своєї продажної влади піднялися мільйони.
Про це з почуттям гордості говорили Оля Котельчук, Меланія Власюк, Світлана Назарук, Анастасія Кузьмич, Вадим Охоцький, Олександра Парійчук, Аміна Лотвин. Минуло два роки від трагічних подій на Майдані. І на превеликий жаль Небесною сотнею не закінчився біль і страждання України. Сьогодні на Донбасі йде боротьба за нашу Україну.
Тремтить вогонь запаленої свічечки пам'яті, присутні згадують імена полеглих героїв земляків - Василя Мойсея, Івана Тарасюка, Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича... Всієї Небесної сотні. схиляють свої голівки у скорботній хвилині мовчання діти, застигли біль і смуток в очах дорослих.

"Ми пишаємося тим, що Україна ніколи не поневолювала інших народів, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів" - в дитячих голосах стільки гордості і любові за свою Україну!

Юні театрали утворюють флеш-моб "Повертайтесь живими!"
На годину пам'яті був запрошений житель с. Дерно, майданівець Павло Марчук. Але, з ряду об'єктивних причин, він не потрапив на захід. Тому бібліотекар читальної зали Г.М.Чичотка розповіла про Павла, псевдо якого "Хома" по газетних публікаціях, показала його фото. Павло Марчук був двічі поранений - в руку, і в плече. Саме рятуючи його, був поранений Сашко Гуч - "друг Пегас". Павло півроку знаходився на лікування в Америці.

В кожному дитячому сердечку засвітились полум'ям слова: "Все треба зробить, щоб жила Україна - приймаймо цей заклик, як Божий наказ".

Немає коментарів:

Дописати коментар