пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Лабораторія хідожнього смаку


19 травня до 10-літнього ювілею Дня вишиванки відбувся "День вишиванки у бібліотеці". В цей день діяла "Лабораторія художнього смаку", де діти мали змогу дізнатися багато цікавого про те, що в третій четвер травня - День вишиванки. Це свято було започатковано в Чернівецькому університеті ім. Ю.А.Федьковича. Поки ще це не офіційне і відносно нове народне свято. Воно сприяє єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Кожен українець в цей день одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університети, школу чи садочок.

З ранку до вечора линула музика, звучали пісні про вишиванки. Діти дізналися про вишиванку - національну святиню, яка несе в собі традиційний зв'язок, що не переривається віками. Протягом дня можна було дізнатися про значення кольорів, символів, почути легенди, оповідання, приповідки, вірші, пісні, прислів'я та цікавинки про вишиванку. 



Але найбільше дітей зацікавила виставка одягу з художньою вишивкою працівників бібліотеки. Тут були і чоловічі сорочки, і хлопчачі вишиванки, і малесенькі дитячі, і жіночі вишиті сукні і сорочки.

Немає коментарів:

Дописати коментар