четвер, 17 січня 2019 р.

Історія новорічного свята

Нещодавно наша бібліотека підготувала і провела для учнів 6-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (класний керівник Наталя Василівна Кругляк) народознавчу годину "Історія новорічного свята". Шестикласники вже були ознайомлені з цією темою, але дізналися ще багато цікавого і невідомого. Адже Новий рік - одне з найзагадковіших свят.
Діти залюбки переглянули відео про святкування Нового року  в різних країнах.
Святкування Нового року пов'язане зі світом добрих казок, магії і чарівництва. Це мабуть єдина знаменна подія, яка протягом століть щорічно відзначається людьми у всіх країнах і на всіх континентах. Але у різних країнах святкують по-своєму.
Новорічна символіка дуже давня. Під час розкопок у Єгипті археологи знайшли вази, виготовлені понад 3 тис. років тому, на них вдалося розшифрувати напис: "Початок доброго року". На думку вчених, це поки що найдавніші відомі нам новорічні подарунки.
Бібліотекарі Людмила Бойчук та Олена Хазанюк ознайомили учнів з літературою і періодикою, яка є в бібліотеці по темі.





Свято без подарунків не буває. Шестикласники з радістю подарували своїй бібліотеці дві програмові книги. Бібліотекарі ж, в свою чергу, запропонували їм прочитати найцікавіші книги нашої книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар