четвер, 4 червня 2015 р.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей вже вчетверте експонується виставка творчих робіт вихованців художньої студії «Етюд». Керує цією студією член спілки дизайнерів України, співавтор пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Ківерці, автор герба і прапора Ківерцівського району С. М. Кузьмич. А передувало цим виставкам одне з чергових засідань літературно-мистецької вітальні «Гостини для душі», що діє при бібліотеці, на якому бібліотекарі познайомили присутніх, (а також запрошених в гості очільників району) із творчістю художника-дизайнера із Прилуцького С. М. Кузьмича. Члени вітальні та гості мали тоді можливість   оглянути виставку його творчих робіт «Картини з мого життя». На тому засіданні і батьки і діти виявили бажання, щоб художня школа чи студія діяла і в Ківерцях, щоб юні ківерцівські художники мали можливість брати уроки живопису в С. М. Кузьмича і попросили про це представників влади. Керівники схвально відгукнулися на це прохання і так при їхньому сприянню в Ківерцях при ЦДТЮТ з’явилася художня студія «Етюд». Саме тут маленькі художники охоче освоюють ази малюнка, вчать кольори, композицію, знайомляться з відомими вітчизняними і зарубіжними художниками.
  Степан Миколайович гордиться своїми учнями. Богдан Чайка, до прикладу, закінчив районну гімназію і неодноразово брав участь у різних районних і обласних виставках і конкурсах. Зараз його персональна виставка експонується в нашому краєзнавчому музеї. Юнак зайняв  ІІ місце в обласному конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край».
   Ольга Прачук зайняла  ІІ місце в обласній виставці науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість - тобі, Україно!» , ІІІ місце в  обласному конкурсі «Таланти третього тисячоліття».

   А Паула-Рут Слюсар, щоб навчитися художній майстерності, їздила цілий рік в сусіднє Рожище. А зараз дівчинка з великим бажанням навчається у С. М. Кузьмича. Її «Снігурі» і «Соняшники» представлені на творчій виставці художньої студії «Етюд». Великі надії покладає Степан Миколайович на Кімлик Ангеліну, Степанова Андрія. Діти талановиті, але їм ще треба багато вчитися. І Софійка Портечко і Катя Цегульова, і Мар’янка Схаб’юк це з великим задоволенням роблять. І їхні малюнки вже експонуються на виставці в дитячій бібліотеці. Отож, побажаємо і керівнику студії С. М. Кузьмичу і його здібним учням творчих успіхів, здоров’я, миру, благополуччя і перемог у конкурсах і виставках.   


     

Немає коментарів:

Дописати коментар