понеділок, 8 червня 2015 р.

Семінар у Старій Вижві



В кінці травня на базі обласної бібліотеки для дітей та Старовижівської районної централізованої бібліотечної системи відбувся обласний семінар заступників директорів районних, міських та інших форм бібліотек для дітей на тему: «Формування іміджу сучасної бібліотеки для дітей».



Перший день учасники семінару працювали в Старовижівському районі, відвідали с. Секинь, в якому Т. Г. Шевченко реставрував ікону Божої Матері і, яка й по цей час знаходиться в капличці на місцевому кладовищі. Бібліотечні працівники області із задоволенням ознайомилися з роботою бібліотеки-філії с. Мизове, послухали розповідь про бібліотеку і рідне село, справжнього ентузіаста, патріота, хорошого фахівця, завідувача бібліотеки – філії Н. В. Сачик.


Гостинні старовижівчани подарували кожному учаснику семінару гарно ілюстроване літературно-художнє видання «На берегах Вижівки» («Волинська книга» - ВАТ «Волинська обласна друкарня», 2008), видане до 500-річчя першої писемної згадки про селище Стару Вижівку і село Нову Вижву. У збірник увійшли твори авторів, які народилися, зростали, жили і живуть, працювали і сьогодні працюють у Старовижівському районі.
Бібліотечні працівники раді були отримати в подарунок диски із записами легенд Старовижівщини та розповіддю про осередок бібліотечного краєзнавства та громадської активності, а також запис пісні «Моя поліська Батьківщина» (муз. О. В. Огородника, сл. В. С. Гея) у виконанні заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос» (худ. керівник народний артист України О. В. Огородник).
Наші старовижівські колеги з гордістю показали свій краєзнавчий музей.
Другий день навчання заступників директорів по роботі з дітьми проходив на базі ОДБ.
Методична скарбничка кожної дитячої бібліотеки поповнилася чудовими матеріалами, які підготували працівники організаційно-методичного відділу ОДБ – Л. Войтович та О. Романюк: «Дивовижі природи: цікаве про птахів» - сценарій проведення екологічного форуму для користувачів 4-х класів, «Мистецька мозаїка» – (методичні поради бібліотекарям на допомогу у роботі в пришкільних оздоровчих таборах),  та «Продовжувачка роду Білокурів: штрихи до творчості народної художниці України Тетяни Галькун» - сценарій мистецької години.
А потім учасники семінару взяли участь у літературно-музичному святі «З книгою назавжди», присвяченому 75-річчю створення Волинської обласної бібліотеки для дітей. Дійство відбулося у Волинському обласному ляльковому театрі.

Немає коментарів:

Дописати коментар