пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Нам книжка відкриває всі світи

Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулося 20 березня у Закарпатській області в м. Ужгород. А на Волині відкриття Тижня відбулося на базі Камінь-Каширської РДБ під гаслом "Весна в книжковому саду". В нашому районі традиційний Тиждень дитячого читання розпочався в дитячій бібліотеці великим святом "Нам книжка відкриває всі світи". На свято були запрошені кращі з кращих читачі чотирьох шкіл міста і районної гімназії, вчителі, батьки, шкільні бібліотекарі.

Тиждень читання в районі відкрила заступник директора по роботі з дітьми Ківерцівської ЦБС Л.В.Доридор. Вона привітала всіх присутніх з цією подією, побажала всім здоров'я, радості, миру, успіхів у навчанні і читанні, цікавих зустрічей із книжковими героями. До привітання і побажань приєдналася директор Ківерцівського районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді О.А.Нікітюк. За відродження традицій сімейного читання та виховання у дітей любові до кращих зразків літератури, вона вручила окремим батькам Подяки. Серед нагороджених - Н.А.Бонк, Т.О.Арендарчук, Л.В.Ліпко, Т.В.Микитюк, Т.Р.Петрук, Л.Г.Степанчук.

Цьогоріч відкрити Свято читання було надано честь учням ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці. З цим почесним обов'язком успішно справилися семикласники (класний керівник О.М.Антонюк, шкільний бібліотекар Л.І.Міхіюк). Вони розповіли про історію виникнення книги, про перші книги, про значення книги в житті людини. В ігровій формі читачі розповіли, що книга - невід'ємна частина людського життя. Діти привітали присутніх зі святом.

Гарне вітання підготували кращим читачам, всім друзям бібліотеки члени зразкової театральної студії "Мельпомена", що діє при ЦДЮТ (керівник студії В.М.Гоманюк, класний керівник учнів 3 класу ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Ківерці Г.І.Левчук). Діти майстерно інсценізували українську народну казку "12 місяців". Затамувавши подих, присутні перенеслися в Казку, переживали разом з літературними героями казкові події, і раділи з перемоги Добра над Злом.



Переможцями конкурсу читання "Книгоманія - 2017" серед учнів 6-7 класів Владиславу Радюку (ЗОШ І-ІІІ ст. №4 6-А кл.) та Вікторії Сухецькій (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 7-Б кл.) були вручені Подяки. Вони будуть представляти Ківерці на третьому етапі конкурсу в м. Луцьку.


Близько 60-ти дітей - кращих читачів бібліотеки було нагороджено невеличкими призами.
За особистий вклад у популяризацію дитячої літератури та тісну співпрацю з районною дитячою бібліотекою з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання кращі друзі книгозбірні класні керівники - Г.М.Марчук (ЗОШ І-ІІІ ст. №4, 6-А кл.), О.П.Кушнір (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 8-Б кл.), Т.А.Петрочук (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 8-А кл.), Г.І.Левчук (ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 3 кл.), Т.Д.Назарчук (ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 4 кл.), Т.В.Данилюк (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 2-Б кл.), О.В.Поліщук (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 3-А кл.), В.С.Міщук (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 3-В кл.), Л.І.Фик (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 4-А кл.), Л.Б.Черняк (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 4-Б кл.), Р.В.Черняк (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 4-В кл.).




Вікторину для читайликів "Що ти знаєш про книгу і бібліотеку?" провела бібліотекар читальної зали Г.М.Чичотка.

Протягом Тижня діти матимуть можливість взяти участь у бліц-вікторині "Світ навколо тебе", літературній годині (до 70-річчя з дня народження Людмили Лежанської) "Мені за все відповідати хочеться...". Буде проведена традиційна Абетка безпеки від бібліотеки "Безпечні весняні канікули", екокалейдоскоп "Цікаво про Волинській край", день інформації "Книги-ювіляри". Свято зустрічі з книгою, письменниками, поетами, ілюстраторами триває. А для того, щоб свято тривало для дітей круглий рік, дбають бібліотекарі, батьки, вчителі. Кожного року долучається до цієї великої справи - допомогти організувати дітям свято Ківерцівский міський голова В.В.Жгутов, його заступниця - О.В.Поліщук , за що ми їм всі щиро дякуємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар