середу, 1 березня 2017 р.

Нові надходження

Капранови Б. Мальована історія Незалежності України / Б. Капранови; Худ. Ю. Журавель. - К. : Зелений пес, 2016. - 80 с. : іл.
Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.
Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.
Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.
Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не¬залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.


Кирпа Г. Мій тато став зіркою : оповід. / Г. Кирпа; Мал. О. Була. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 35 с. : іл.
«Мій тато став зіркою» – зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім не дитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. А полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою…

Іван Мазепа і я : оповід. / За авт. Г. Ручай; Іл. О. Грищенко. - К. : Зелений пес, 2016. - 48 с. : іл. - (12 балів).
Як отримати 12 балів з історії? Де знайти додаткову інформацію про ту чи іншу історичну подію?
У цій книжці ти дізнаєшся про добу, коли жив гетьман Іван Мазепа, про його долю та про зраду, у якій його звинувачують недруги.

Леся Українка і я : оповід. / За авт. М. Горянич; Іл. Т. Гущина. - К. : Зелений пес, 2016. - 48 с. : іл. - (12 балів). 
Як отримати 12 балів з літератури? Де знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника?
З книги ти дізнаєшся про життя та творчість видатної поетеси Лесі Українки, її мужність перед обличчям долі. 

Маруся Чурай і я : оповід. / За авт. Г. Ручай; Іл. І. Гречана. - К. : Зелений пес, 2016. - 48 с. : іл. - (12 балів). 
Про життя і творчість видатної поетеси й співачки ХVІІ ст. Марусі Чурай, яка стала символом незнищенної української пісні. Ти зможеш сам розібратися, чому саме пісні цієї дівчини кликали до бою козацьке військо та зберігалися у пам'яті народу. 

Степан Бандера і я : оповід. / За авт. В. Левицька; Іл. В. Тихонюк. - К. : Зелений пес, 2016. - 48 с. : іл. - (12 балів).  
Ти дізнаєшся про добу, коли жив Степан Бандера, про події, що спонукали його до боротьби,  та про несправедливі звинувачення, що їх фальсифікували недруги України. Ти зможеш сам розібратися і вирішити, кому вірити, а кому ні.

Немає коментарів:

Дописати коментар