четвер, 23 листопада 2017 р.

Урок пам’яті «Запалімо незгасні свічки болю і скорботи»



Кожну останню суботу листопада в Україні вшановується пам’ять жертв Голодомору. Цьогоріч минає 85 років від тої страшної трагедії українського народу. «Ми велика нація. Нас знищували фізично, але не змогли вбити духовно». – Так розпочали урок пам’яті «Запалімо незгасні свічки болю і скорботи» бібліотекарі нашої бібліотеки Галина Чичотка та Людмила Бойчук. Звучить «Реквієм» Моцарта, один за одним змінюються слайди із жахливими свідченнями організованого масового голоду.
Притихли хлопці й дівчата 7-А кл. (ЗОШ І-ІІІ ст. №3, класний керівник О.В.Дембіцька), притихли й затамували подих, слухаючи розповіді про ті часи, про геноцид, кількість жертв, географію голоду, закон «Про п’ять колосків», чорні дошки, канібалізм, про офіційне визнання «Голодомору».
«У скорботну хвилину задумаймося над нашою долею, долею нашої України і зрозуміймо, ані на крок не просунемося ми на шляху духовного відродження, якщо ступатимемо по рідних могилах, топтатимемо свою історичну пам’ять, а з нею і гідність свою. Бо все так просто – щоб нас шанував світ, варто «самим себе шанувати» - ці слова стали заключним акордом нелегкого, але такого потрібного для наших дітей уроку Пам’яті.




Немає коментарів:

Дописати коментар