середу, 29 листопада 2017 р.

Правовий компас «Орієнтація на твої права і обов’язки»



Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

В рамках цієї Акції наша бібліотека спільно з Ківерцівським РЦСДМ (директор О.А.Нікітюк) підготували і провели для учнів 8-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (класний керівник О.М.Антонюк) правовий компас «Орієнтація на твої права і обов’язки».

Директор центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Оксана Анатоліївна Нікітюк змоделювала ряд ситуацій, на які діти давали власні відповіді, а також підготувала і запропонувала восьмикласникам заповнити анкету «Моє життя в сім’ї та школі», кожному учаснику заходу Оксана Анатоліївна вручила «Пам’ятку для дітей стосовно правил безпеки».

Гості заходу - старший дільничний, старший лейтенант поліції Ківерцівського РВ УМВСУ Ігор Сергійович Водько, начальник служби у справах дітей Ківерцівської РДА Наталя Петрівна Скубій, розповіли про права та обов’язки дітей, про типи насилля, основні причини виникнення насильства в учнівському середовищі, про те від кого слід чекати розуміння та допомогу дитині.


Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Ми і закон». На виставці розміщені матеріали, які знайомлять дітей з їхніми обов’язками та правами, а також з розповідями про шкідливість тютюнопаління, алкоголю, наркотиків. Бібліотекар читальної зали Галина Чичотка провела інформаційну бесіду біля виставки. Восьмикласники із задоволенням переглянули соціальний ролик «Знай свої права та обов’язки».

Немає коментарів:

Дописати коментар