середу, 27 березня 2019 р.

Нові надходження

Дефо Д. Пригоди Робінзона Крузо : роман / Д. Дефо. - Х. : Пегас, 2004. - 160 с. : іл.
“Робінзон Крузо” — відомий роман класика англійської літератури Даніеля Дефо (1660—1731), що продавався тисячними накладами ще за життя автора. Твір був написаний на основі реальних подій: моряка Александра Селкірка внаслідок конфлікту з капітаном залишили з мінімальним припасом на безлюдному острові, де він провів чотири роки. Тонкощі взаємодії з природою, Богом, глибше пізнання себе, власних істинних потреб — усе це майстерно вплетено в захопливу розповідь про пригоди людини, що з комфортних умов цивілізації потрапила в непривітну “зелену пустелю” без найнеобхідніших предметів і знарядь праці. Герой наново визначає для себе цінність багатьох речей, і деякі його висновки можуть здатися нашим сучасникам дещо несподіваними.


Квітка-Основ'яненко Г. Маруся : повість / Г. Квітка-Основ'яненко. - Х. : Віват, 2017. - 128 с. : іл.
«Маруся» Григорія Квітки-Основ’яненка – це романтична повість, написана у дусі сентименталізму. Доля юної дівчини, що так і не дочекалася свого судженого, вражає і викликає співпереживання.



Коцюбинський М. Тіні забутих предків. Дорогою ціною : повісті / М. Коцюбинський. - Х. : Віват, 2017. - 144 с. : іл.
Твори Михайла Коцюбинського занурять юних читачів у світ карколомних пригод. Драматична минувшина українського народу, старовинні звичаї та легенди, у яких реальність переплітається з містикою, захопливі історії кохання та подолання перешкод - це й багато іншого школярі знайдуть на сторінках книжки.



Куліш П. Чорна рада : роман, оповідання, вірші / П. Куліш. – Х. : Фоліо, 2017. – 311 с.
«Чорна рада» – перший український історичний роман. Він написаний майстерно і цікаво. Йдеться про складний період історії України по смерті Богдана Хмельницького, зокрема про запеклу боротьбу за владу кількох претендентів на гетьманську булаву. Дуже приваблива друга сюжетна лінія – це кохання молодого козака Петра Шраменка до дівчини Лесі. А загалом, з роману легко уявити якими були козаки, побут, уподобання, цінності тодішніх українців.



Міфи давньої Греції / Переказ К. Гловацька; Іл. Р. Масаутова. – Тернопіль : Навч. кн. Богдан, 2016. – 240 с.
Грецька міфологія — невичерпне джерело, з якого брали і досі беруть образи для своїх творів письменники, художники, скульптори та інші митці усіх часів і народів. Ця книга познайомить читачів із безстрашним Гераклом, прекрасним Нарцисом, талановитим Пігмаліоном та багатьма іншими героями давньогрецьких міфів. Читайте і відкривайте для себе світ загадкової Еллади.



Олкот Л. М. Маленькі жінки : роман / Л. М. Олкот. – Львів : Свічадо, 2014. – 319 с.
Роман “Маленькі жінки” можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших творів американської літератури для юнацтва. Втім, цю книжку може читати малий і дорослий, юний і зрілий. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім'ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни. “Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Сент-Екзюпері А. де Маленький принц : повість / А. де Сент-Екзюпері; Пер. з франц. Л. Кононович – Тернопіль : Навч. кн. Богдан, 2015. – 296 с.
“Маленький принц” — алегорична казка, найвідоміший твір Антуана де Сент-Екзюпері (1900—1944). Нині важко уявити сучасне мистецтво без цього зворушливого літературного персонажа — втілення дитини, що живе у кожному з нас, незалежно від віку, і водночас людини — мандрівника у Всесвіті, що шукає прихований сенс речей і власного життя.

 Стівенсон Р. Л. Острів скарбів : роман / Р. Л. Стівенсон. – Х. : Септіма, 2009. – 368 с.
Цей роман Стівенсона, що приніс йому популярність, перекладений на безліч мов, а рахунок його екранізаціями йде на десятки. Це розповідь про те, як одного разу в темну бурхливу ніч на порозі трактиру «Адмірал Бенбоу» з'явився старий пірат Біллі Бонс. В результаті зловісних і дивних подій молодий Джим Гокінс, син господарки трактиру, стає володарем карти скарбів капітана Флінта. У супроводі друзів і цілої команди піратів він вирушає в дорогу ...

Твен М. Пригоди Тома Сойєра : роман / М. Твен. – Тернопіль : Навч. кн. Богдан, 2015. – 320 с.
Роман відомого американського письменника Марка Твена розповідає про сміливого і життєрадісного, непосидючого і жвавого хлопчика Тома та його друзів і рідних. Однієї ночі Том та його друг Гек стають свідками убивства на кладовищі. Хлопців уб’ють, якщо вони розкажуть правду. 
Що їм робити? Том і Гек вирішують знайти скарби убивці. На який ризик вони заради цього підуть? Кого ще поставлять під загрозу? Чи достатньо у них відваги та кмітливості, аби перетнути могутню Міссісіпі і перехитрити злочинців? Чи знайдуть Том і Беккі вихід із печери, у якій заблукали? Читайте книгу «Пригоди Тома Сойєра» — і обов’язково про все дізнаєтеся. 

Немає коментарів:

Дописати коментар