понеділок, 23 лютого 2015 р.

Шануймо мову над усі віки, якщо ми хочем зватися народом

Ми - українці. Живемо у вільній і незалежній державі - Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як душа українського народу. Народ наш завжди славився працелюбністю, щирістю, добротою, щедрістю, веселим характером, а ще мелодійною і чарівною піснею.
Рідною українською мовою людина не тільки розмовляє, а й мислить. І навіть, коли знає багато мов, вміє розмовляти ними, то думає завжди тільки рідною.
"Шануймо мову над усі віки, якщо ми хочем зватися народом" - саме під такою назвою пройшов мовний калейдоскоп для учнів 3-4 кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (класні керівники: Сахарук Т. О., Патенко І. В.), який провела бібліотекар молодшого абонементу Міщук М. М. Учні четвертого класу підготували вірші про рідну мову, співали колискові пісні. А учні третьокласники допомагали їм у цьому, доповнюючи їх прислів'ями та приказками про мову. А ще, діти дізналися, що не можна вживати чужих слів, коли розмовляєш українською мовою, вони її лише засмічують та шкодять.
Разом з ведучою, діти вирушали в подорож по казковій країні, де живуть герої українських казок. Потрапити туди дуже просто, потрібно лише зазирнути у дово-книгу. І вони з цим добре справилися. На завершення учні познайомилися з тематичною поличкою "Рідна мова - то великий дар".



Немає коментарів:

Дописати коментар