вівторок, 23 серпня 2016 р.

До 25-річчя Незалежності України, до 65-річчя з дня надання Ківерцям статусу міста та до Дня міста Ківерці наша бібліотека та Ківерцівський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели відкритий мікрофон серед учнів 8-9 класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (вчитель української мови та літератури Наталя Василівна Кругляк) "Ківерці очима дітей". Старшокласникам запропонували розповісти в письмовій або усній формі про те, що вони знають про минуле рідного міста, яким бачать його майбутнє, чим гордяться, про улюблені куточки Ківерець, помріяти на тему - "Я - мер Ківерець".
Хлопці і дівчата розпитали своїх дідусів і бабусь, батьків про минуле Ківерець, про Людей, які жили раніше й працювали в місті, які розбудовували його, які перетворили маленьке село в місто. Микола Васильєв, Юля Павляшик, Аня Черних, Іванка Назарчук, Таня Демчинська, Назар Мірчук, Діна Берчук та багато інших цікаво і захоплююче розповіли про минуле рідного міста. Залюбки мріяли про майбутнє Ківерець Аня Тишкевич, Богдана Троянчук. Оригінально розповіли про місто своєї  мрії Аліна Панасюк, Каріна Уляшина. Про улюблені куточки рідного міста розповіли Тавіфа Осипчук, Аліна Палецька, Сергій Ващук, Наталка Сень. З любов'ю і ніжністю розповідає про минуле Ківерець і мріє про його гарне майбутнє Настя Юхимчук. Вона хоче, щоб вулиці були "чисті і заасфальтовані", біля РБК знову облаштовані гарні фонтани, біля музшколи - пам'ятник М.В.Лисенку, пам'ятник Т.Г.Шевченку - біля бібліотеки, "а скрізь - рівні тротуари, викладені бруківкою та доріжки для велосипедів, в міському парку - купа ігрових майданчиків, стежечки для роллерів, і - великий басейн".
І Олена Прокопчук, і Катя Тетюрко, і Сашко Лавришик, і Ірина Ворон та багато інших дітей мріють про чисте і гарне місто, про озеро Молодіжне із пляжем і різними майданчиками, про довколишні ліси - Національний парк, куди з гордістю возитимуть іноземців і наших туристів, про квіти і сади в місті. І діти розуміють, що для цього потрібно докласти чимало зусиль і їм самим.

Немає коментарів:

Дописати коментар