середу, 24 серпня 2016 р.

27 серпня - 160 років від дня народження І.Я.Франка

"Під Украйни Єднаймось прапор" - ці слова Іван Франко написав понад століття тому. Але вони актуальні сьогодні, як ніколи, тому й послужили для назви книжкової виставки у нашій книгозбірні. Виставка приурочена 160-річюю з дня народження поета. 2016 рік в Україні оголошено роком Івана Франка.
"Ми мусимо навчитися чути себе українцями - не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів... - поперед усього пізнати ту свою Україну, всю в її етнографічних межах, у її теперішнім культурнім стані, познайомитися з її природними засобами та громадськими болячками..." Ці слова Каменяра стали лейтмотивом книжкового заходу.
У розділах "Перехресні стежки і дороги Івана Франка", "Твори Франка по шкільній програмі", "У віночок пам'яті Франка" та "Часу негай - казку читай" представлені книг, які розповідають про життя і творчу діяльність поета, твори для дітей по шкільній програмі, розповіді про вшанування пам'яті Франка, наводяться цікаві факти з життя і вшанування пам'яті. В четвертому розділі представлена неоціненна казкова спадщина поета. Цей розділ приваблює дітей використанням айстоперів - дитячих малюнків та вишивок на Франкові казкові мотиви.


Немає коментарів:

Дописати коментар