вівторок, 7 березня 2017 р.

Нові надходження

Багряний І. Тигролови. Огненне коло / І. Багряний. - К. , 2016. 384 с.
Увазі читачів пропонуються відомі твори українського письменника Івана Багряного - роман "Тигролови" та повість "Огненне коло".

Верн Ж. П'ятнадцятирічний капітан / Ж. Верн; Пер. з фр. Іл. О. Чичик. - К. : Країна Мрій, 2016. - 432 с. : іл.
Захоплива історія пригод юного капітана у відкритому морі й у нетрях тропічної Африки. Завдяки своїй мужності й витримці Дік Сенд врятував себе і своїх друзів від неминучої загибелі.

Воронина А. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку №9 : повість / Л. Воронина. - К. : Знання, 2015. - 126 с. : іл.

Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!

Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже, кінець-кінцем, ви здобудете універсальний ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9.


Керрол Л. Аліса в Країні Див / Л. Керрол; Пер з англ. В. Корнієнко; За ред. І. Малковича. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 121 с. : іл.
До видання увійшли обидві прославлені книги Льюїса Керрола — «Аліса в Країні Див» та «Аліса в Задзеркаллі». Доречні і вишукані ілюстрації Владислава Єрка, як завжди, вражають.

Лис В. Із сонцем за плечима: поліська мудрість Пелагеї / В. Лис; худож. А. Печенізький, Г. Печенізька, Ю. Печенізька. - Х. : Книжк. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 240 с. : іл.
Книга-літопис від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса — це життєвий досвід, на перший погляд, звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї.
Ця мудра й милосердна жінка пережила війну й роки поневірянь, виховувала дітей і рятувала життя людей, вірила в силу трав та давні легенди. На долю Пелагеї випали біль і щастя, кохання та втрати, вона знала таємниці природи і найзаповітніші секрети людей. Цілителька Пелагея розкриє вам таємницю щастя, яку розкрило їй саме життя.
«Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» не просто книжка — це літопис народного досвіду, пам`ятник правічній мудрості українського народу. Це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока — і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.

Лис В. Соло для Соломії : роман / В. Лис. - 3-тє вид. - Х. : Книжк. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. - 368 с.
Вона помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих…
Карколомні події ХХ століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини?

Лондон Дж. Жага жо життя. Поклик пращурів. Біле Ікло / Дж. Лондон; пер. з англ. М. Гіптенко, О. Донічевої. - К. : Компанія ОСМА, 2015. - 352 с. : іл.
До книжки увійшли оповідання зі збірки "Північні історії" та дві анімалистичні повісті автора.

Маар П. Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу. - 5-е вид. / П. Маар, пер. з нім. Є. Горевої, мал. П. Маара. - Вінниця : Теза, 2016. - 191 с. : іл.
Саме в суботу повертається Суботик — маленька істота з п’ятачком і яскраво-рудим волоссям. Істота, яку так полюбив пан Пляшкер, ще як Суботик приходив уперше. На щастя, Суботик не змінився аніскілечки, хіба що зараз він знає геть усе про машину для здійснення бажань. Що ж уміє робити та машина? А що завгодно! Як-от напхати повнісіньку шафу вермішелі, виростити посеред кухні яблуню, повним ходом в’їхати на авто у сусідній будинок, майже довести пана Амфібера до сказу і ще чимало неймовірно зухвалих речей.

Міфи Давньої Греції / Уклад. Н. Тисовська; Худ. С. Кецкало. - К. : Країна Мрій, 2016. - 269 с. : іл.
Давньогрецькі міфи — це справжня скарбниця європейської культури. Саме з грецької міфології до нас прийшло безліч крилатих виразів: «сизифів труд», «танталові муки», «прокрустове ложе», «авгієві стайні», «скриня Пандори» тощо. Саме на античному міфі виховане не одне покоління українських класиків — від Івана Котляревського до Лесі Українки та Миколи Зерова. До пропонованої читачеві книжки увійшли також легенди про Енея. які дають початок давньоримському епосу й розповідають про заснування Рима.

Нестайко В. Одиниця з обманом. П'ятірка з хвостиком. Супер "Б" з "фрикадельками" : повісті / В. Нестайко. - Х. : Белкар-книга, 2016. - 416 с. : іл. - (Скарбничка школяра).
Автор книги — відомий дитячий письменник Всеволод Зіновійович Нестайко — написав чимало повістей і оповідань для дітей. Його твори несуть у собі особливий заряд довірливості та доброти. До цієї збірки Всеволода Нестайка увійшли його відомі повісті «Одиниця з обманом» і «П'ятірка з хвостиком» (у новій авторській редакції), а також повість «Супер «Б» з «фрикадельками». У них вирує шкільне життя з його радощами і прикрощами, веселими і сумними подіями. Героям цих повістей — школярам середніх класів — притаманні найкращі людські якості: щирість і відданість, здатність до співчуття і самопожертви, готовність прийти на допомогу і вміння дружити.

Нестайко В. Тореадори з Васюківки: трилогія про пригоди двох друзів / В. Нестайко. Худ. А. Василенко, - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 544 с. : іл.Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей. Це — перше видання нової авторської редакції роману, позбавленої деяких неминучих ідеологічних нашарувань минулої доби, деталей, незрозумілих сучасному, а тим паче майбутньому читачеві. У книзі чимало нових надзвичайно веселих епізодів. 

Нестлінгер К. Конрад, або Дитина з бляшанки / К. Нестлінгер; Пер. з нім. Є. Попович; мал. А. Василенко. - Вінниця : Теза, 2016. - 188 с. : іл. - (Пригодницька бібліотека).
Повість сучасної австрійської письменниці, лауреата Міжнародної премії імені Г. К. Андерсена про звичаї буржуазного суспільства. Штучно створений хлопчик зазнає неймовірних пригод, перш ніж пристосовується до навколишньої дійсності. 

Портер Е. Полліанна : роман / Е. Портер; пер. з англ. М. Карнаух-Шурпік. - Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2016. - 256 с. - (Богданова шкільна наука).
Ця книга — світовий бестселер. Кожного, хто перегорне її сторінки, вона зробить милосерднішим, вселить оптимізм у зневіреного. А чи вмієте ви грати в чудодійну гру «в радість»? Якщо ні, то прочитавши цю книгу, — неодмінно зумієте! І світ одразу ж стане добрішим. Спробуйте — переконаєтесь! Для широкого кола читачів.

Рутківський В. Джури козака Швайки : роман / В. Рутківький; Худ. М. Павленко. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 336 с. : іл.
Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників.
Його дивовижні герої — Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні друзі — з честю виходять із найскладніших ситуацій.
А небезпека чигає на кожному кроці, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого...


Українка Л. Лісова пісня. Драматичні поеми. Лірика / Леся Українка; худож. М. Десятнікова. - 2-ге вид., стер. - Х. : Книжк. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 384 с. : іл. - (Шедеври на всі часи).
«Лісова пісня» — один із шедеврів Лесі Українки, де прадавня міфопоетика, туга за втраченою гармонією людини зі світом і модерністське прагнення краси витворюють магію тексту, що вже упродовж століття не втрачає принадності для читача.
У книзі представлені найвідоміші твори видатної української поетеси та письменниці: «Лісова пісня», «Давня казка», «Одержима», «Бояриня», «Кассандра», «Камінний господар» й вірші, включені до програми середніх шкіл та вищих навчальних закладів.
Шевченко Т. Кобзар : повна збірка / Т. Шевченко. - Х. : Школа, 2015. - 352 с.
До збірки увійшли вірші, поеми, балади, створені великим українським поетом Т. Г. Шевченком у період з 1837 до 1861 року.

Зарубіжна література. 6 кл. : хрестоматія / уклад. О. Світленко. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2017. - 592 с.
У хрестоматії вміщено всі художні твори, передбачені новою програмою зі світової літератури для 6 класу — як обов’язкові для прочитання, так і твори на вибір. Тексти творів подано в повному або скороченому вигляді. Після кожного твору подано запитання та завдання за змістом прочитаного.

Українська література. 6 кл. : хрестоматія / уклад. С. Витвицька. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2016. - 320 с.
У хрестоматіях подано всі тексти літературних творів, передбачені чинною з усіма змінами програмою з української літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України.

Українська література. 7 кл. : хрестоматія / уклад. С. Витвицька. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2016. - 512 с.

Українська література. 8 кл. : хрестоматія / уклад. С. Витвицька. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2016. - 272 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар