пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Стосується кожного!

Урок здоров'я "Знати, щоб жити!", приурочений Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом, пройшов у нашій бібліотеці для учнів 9-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (класний керівник Тетяна Анатоліївна Петрочук).


Захід пройшов у формі діалогу між спеціалістом Ківерцівського ЦСССДМ, психологом Олесею Леонідівною Поліщук та старшокласниками. Леся Леонідівна розповіла про ВІЛ і СНІД, висвітлила сумну статистику захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні, і, зокрема, на Волині, і в районі. Назвала шляхи, якими передається ця страшна хвороба, а в яких випадках можна бути безпечним, як вберегтися, де можна пройти тести на ВІЛ.

Підлітки переглянули відеофільм про небезпечне захворювання, яке може стосуватися кожного, якщо не знати, як убезпечити себе від його поширення, тематичну поличку "СНІД - час бити тривогу", і кожен з дітей отримав червону стрічку - як символ усвідомлення важливості проблеми СНІДу, символ пам'яті про ті мільйони людей, яких забрав СНІД, символ толерантності і солідарності з тими, кого епідемія ВІЛ/СНІДу торкнулася особисто, з людьми, які живуть з ВІЛ, з їхніми близькими і друзями.



Немає коментарів:

Дописати коментар