четвер, 22 листопада 2018 р.

Той 33-й рік...

Хіба сховати нас в могили?
Ми зацвітемо й там барвінком.
Дає мені Вкраїна силу.
Я - українка...
Ворог не зламав Україну духовно, тому вдався до того, щоб зламати її фізично, вдався до такого хижого способу - організованого масового голоду. На землі, яка годувала хлібом мало не півсвіту, масово помирали люди від голодної смерті.
Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітарним режимом у 1932 - 1933 роках, пам'яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття присвятили бібліотекарі нашої книгозбірні годину-реквієм "Той 33-й рік...".
Ведучі заходу - бібліотекарі Людмила Бойчук та Марія Міщук розповіли учням 8-В класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці про причини і наслідки тієї страшної трагедії українського народу, зачитали спогади очевидців (зокрема, Г. Гуртового, Д. Корнієнко, Н. Рогозянської).
Звучить "Реквієм" Моцарта. Ведучі просять всіх приєднатися до Всеукраїнської акції "Запали свічку Пам'яті" 24 листопада, щоб вшанувати пам'ять усіх невинно убієнних.
"...У скорботну хвилину задумаймося над нашою долею, долею наших дітей, нашої України і зрозуміймо: ані на крок не просунемося ми на шляху духовного відродження, якщо ступатимемо по рідних могилах, топтатимемо свою історичну пам'ять, а з нею і гідність свою. Бо все так просто - щоб нас шанував світ, варто самих себе шанувати" - у словах ведучих трепет і хвилювання.
Присутні схиляють голови у скорботі за жертвами Голодомору, запалюється свічка Пам'яті...
Завідуюча читальною залою бібліотеки Галина Чичотка познайомила восьмикласників з бібліографічним оглядом літератури "Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав...".







Немає коментарів:

Дописати коментар