четвер, 22 грудня 2016 р.

Година поетичного настрою з Василем Слапчуком

23 грудня святкує своє 55-річчя відомий український письменник, волинянин, лауреат Національної премії України імені Т.Г.Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Василь Слапчук. Василь Слапчук - поет, прозаїк, критик, лауреат премії імені А.Кримського, імені І.Огієнка, імені В.Стуса, імені Б.Нечерди, імені П.Тичини, імені Б.-Н.Лепкого, імені О.Гірника, Фонду Воляників-Швабінських, "Тріумф", автор понад двох десятків книг для дорослих і дітей, талановита і мужня людина.



З цієї нагоди для третьокласників ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (класний керівник Г.І.Левчук), ми провели годину поетичного настрою "Читаємо вірші Василя Слапчука". Галина Чичотка розповіла коротенько про життя і творчість поета, познайомила з його доробком для дітей, зупинилася, зокрема, на його книжечці "Окраєць хліба". Ця книга - чудовий подарунок українській малечі. З неї вони можуть дізнатися багато цікавого про хліб. Діти вивчили і прочитали вірші Василя Слапчука "Хліб і сіль", "Хліб на столі", "Ярина", "Озимина", "Тік", "Млин", "Пшениця", "Жито", "Ячмінь", "Овес" та багато ін.


Бібліотекарі підготували виставку про хліб, на якій представлені хліб, коровай, бублики, печиво, булочки, зерно і колосся злакових - пшениця, жито, ячмінь, овес, тритикале. Діти з цікавістю розрізняли насіння і колоски, розповідали все, що вони знають про хліб, а також прислів'я та історії з власного життя, пов'язані з поняттям "хліб". А на закінчення заходу діти залюбки поласували смачними вафельками.

Немає коментарів:

Дописати коментар