вівторок, 28 лютого 2017 р.

Ти справжня наша славна Українка

До 146-річчя з дня народження Лесі Українки наша бібліотека поновила постійнодіючу книжкову виставку "Ти справжня наша славна Українка", свіжими матеріалами. Для учнів 3-Б і 3-В класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (класні керівники О.Б.Філіпчук та В.С.Міщук) бібліотекарі підготували і провели "Поетичні хвилинки від Лесі Українки".

Третьокласники дізналися багато цікавого про життя і творчість Лесі Українки. Бібліотекар читальної зали Галина Чичотка розповіла про дитячі роки маленької Лесі в Новограді-Волинському, Луцьку, Колодяжному, про її перші спроби в поезії і музиці, про ту добру, творчу атмосферу, яка панувала в родині Косачів. Діти залюбки навперебій читали дитячі вірші Лесі Українки, відповідали на запитання вікторини "Що ти знаєш про Лесю Українку?", перегортали сторінки книг відомої землячки, а потім охоче слухали пісеньки на її слова, переглянули мультфільм "Некмітливий Горобець" за мотивами казки поетеси "Біда навчить".



А учні 6-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Ківерці (вчитель української мови та літератури Т.О.Лук'янюк) взяли участь у літературній експедиції "Шляхами Лесі Українки".
Ведучі заходу Людмила Бойчук та Галина Чичотка розповіли про географію мандрів (часто вимушених): Київ, Варшава, Берлін, Петербург, Софія, Рига, Відень, Мінськ, Каїр, Сан-Ремо, Сурамі та ін., про творчість Лесі Українки, про перебування в гостях у подруги Мані Биковської в селі Піддубці Луцького повіту.



Шестикласники декламували вірші нашої землячки, взяли участь у вікторині "Чи знаєш ти...". А потім всі присутні переглянули чудовий відеофільм Волинської дитячої кіностудії "Боривітер" "Наша Леся".

Немає коментарів:

Дописати коментар