понеділок, 4 червня 2018 р.

Бібліотеці - 70!



Наша бібліотека святкує свій 70-й рік народження. Зранку в останній день травня під вікнами бібліотеки юні читачі привітали працівників книгозбірні флешмобом «70». Допомагали їм у цьому їхні вчителі та партнери бібліотеки - працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

А потім вихованці зразкової театральної студії «Мельпомена», що діє при ЦДЮТ, керівник Валентина Гоманюк, привітали присутніх з ювілеєм.

Святкування розпочалося із презентації історії бібліотеки, приуроченої цій події. Крок за кроком прослідковується становлення і розвиток закладу, ріст статистичних показників, покращення матеріально-технічної бази, якості професійної підготовки бібліотечних кадрів і якості обслуговування читачів. На свято прийшли представники всіх шкіл міста. Перша читачка дитячої бібліотеки після її відкриття в далекому 1948 році – Галина Семенівна Парафенюк, поділилася з присутніми своїми спогадами про ті часи, про дефіцит дитячих книг, про величезне бажання читати. Читали скрізь – вдома, в школі, навіть коли випасали худобу. Галина Семенівна ще й досі, не зважаючи на поважний вік, читає. Читали в дитячій бібліотеці і її діти, читають внуки і правнуки. І так не одне покоління ківерчан. Склалися сімейні, швидше родинні, традиції читання в бібліотеці для дітей.



Зворушливими були спогади у читачки 60-70 років Наталі Леонідівни Кизім, завуча Ківерцівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці. Її мама – Ніна Йосипівна - 38 років пропрацювала в дитячій бібліотеці, Наталя ще змалечку стала читачем, а потім «зв’язковою» між бібліотекою і учнями її класу, а пізніше і школи (нагадувала своїм однокласникам, якщо вони довго тримали в себе книги). Читали і читають її діти Аня і Настуня, читають внуки.
Час невблаганно швидко минає і стирає з пам’яті обличчя та імена перших бібліотекарів дитячої бібліотеки, її читачів. І тому, це дуже добре, що написана історія бібліотеки, що збережеться пам’ять для прийдешніх поколінь ківерчан, наголосила у своєму привітанні народний депутат України Ірина Констанкевич. Вона подарувала нашій бібліотеці добірку книг літературознавця, поета, філософа, учасника національного опору, лауреата Шевченківської премії - Євгена Сверстюка та комп’ютер.

Багато щирих привітань та побажань лунало в той день для колективу бібліотеки і її читачів. Директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Граніч вручила колективу бібліотеки трилогію в 4-х книгах відомого українського дитячого письменника Володимира Рутківського «Джури» та Подяку управління культури Волинської ОДА «За вагомий внесок в організацію бібліотечного обслуговування дітей, активну інформаційну діяльність та популяризацію книгочитання, створення умов для творчого розвитку особистості…». Директор ПП «Поліграфічно-видавничого дому «Твердиня», письменник Микола Мартинюк, разом із теплими словами вітань, презентував бібліотеці добірку книг, виданих на підприємстві, яке він очолює.

Міський голова Володимир Жгутов та його заступник Ольга Поліщук – в минулому - одні з найкращих наших читачів. А зараз – друзі бібліотеки, її більш як двохтисячного загону юних ківерчан. Тому на ювілей колектив бібліотеки отримав Почесну Грамоту, а читачі - Сертифікат на суму 2000 грн. Подяки колективу було вручено від завідувача сектору культури та туризму Ківерцівської РДА Г.С.Слатиніної, директора Ківерцівської ЦБС Л.І.Михальчук, а радник голови районної ради А.В.Ковальов привітав колектив з 70-літнім ювілеєм і передав Подяку голови РДА та голови районної Ради бібліотекарю Галині Чичотці.



Працівники районного Будинку культури ім. М.П.Ковальова свої вітання вміло і талановито вплели у пісенний віночок і не залишили байдужими нікого з присутніх до своєї творчості.



В цей день лунало ще багато хороших щирих слів на адресу дитячої бібліотеки та її колективу, багато корисних подарунків ми отримали від своїх справжніх друзів і шанувальників, за що  ми їм низько вклоняємося і дякуємо.

70-й ювілейний рік роботи бібліотеки почав свій відлік. Ми з радістю і гордістю будемо знайомити своїх маленьких і юних читачів з історією свого закладу, намагатися, щоб кожна зустріч дитини з книгою стала святом.

Немає коментарів:

Дописати коментар