четвер, 16 лютого 2017 р.

Нові надходження

Грушевський М. С. Твори : у 50-ти т. Т. 47 : кн. ІІ : Меморіальна Грушевськіана. Серія Допоміжні матеріали : довідники, покажчики, архіви / М. С. Грушевський. - Львів : Світ, 2016. - 370 с.
Том містить різнопланові меморіальні публікації авторства визначних українських, польських, російських, німецьких, чеських та французьких інтелектуалів, котрими сучасники вченого відгукнулися на трагічну смерть М. Грушевського. Публікації дають змогу реконструювати образ вченого у середовищі його сучасників. Завдяки своїй жанровій специфіці опубліковані тексти є важливим джерелом пізнання українознавчих дискусій першої третини ХХ ст.


Каляндрук Т. Дітям про козаків / Т. Каляндрук. - Львів : Апріорі, 2016. - 88 с. : іл. - (Апріорі - дітям).
Книга пропонує популярну розповідь про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя. Базуючись на численних історичних працях, спогадах та розповідях, книга висвітлює традиції українського козацтва від минулих часів до сьогодні. Розповідь доповнюють численні ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг.

Атлас світу для дітей / За авт. Е. Барзотті. - Х. : Фактор, 2016. - 96 с. : іл.
Ця книга розповідає про довколишній світ, про материки і континенти, країни та народи, а також про різноманітних тварин, що населяють нашу планету.

Я і світ довкола мене / За авт. Е. Барзотті. - Х. : Фактор, 2016. - 208 с. : іл. - (Моя перша енциклопедія).
Із книги дитина дізнається, як працює її організм, звідки беруться хвороби і що робити, щоб видужати. Вона отримає перші відомості про природознавство, навчиться любити і берегти світ природи. Вирушивши у свою першу подорож у глибину віків, дитина познайомиться з давніми цивілізаціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар