вівторок, 21 лютого 2017 р.

Абетка малого українця

21 лютого - Міжнародний день рідної мови. В цей день учні 4-А і 4-В класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (класні керівники Л.І.Фик, Р.В.Черняк) освоювали "Абетку малого українця" на тему "Коли щезає рідна мова, щезає з нею і народ"...
Бібліотекар молодшого абонементу Марія Міщук розповіла про цінність рідної мови, про історію походження Міжнародного дня рідної мови, про те, що на межі зникнення знаходяться 2500 мов (про це свідчить "Атлас мов світу, що знаходяться під загрозою зникнення", виданий 2010 року).


Учні 4-А класу прочитали вірші про свою рідну мову - українську. Присутні мали змогу прослухати дитячі пісні про рідну мову, казки, прислів'я.

Бібліотекар читальної зали Галина Чичотка провела з дітьми мовну ігротеку. За допомогою гри діти пригадували дивовижні властивості букв, пояснювали значення фразеологізмів, залюбки грали у веселі рими, "Словник загадує загадки", "Хто як голос подає", підбирали антисуржик, слухали загадки-жарти.

"Коли щезає рідна мова - щезає з нею і народ" - лейтмотив свята,тому в цей день важливо нагадати  всім людям про збереження всіх мов на Землі. Ми - українці! І мова наша - українська. Це твердо засвоїли наші читачі.


Немає коментарів:

Дописати коментар