четвер, 16 лютого 2017 р.

За Україну, за її волю…



20 лютого в Україні відзначається як день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
До цього дня наша бібліотека провела годину пам’яті «За Україну, за її волю…». Присутні – учні 9-А і 9- Б класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (класні керівники О.М.Степчук, Л.І. Романюк) перенеслися в ті недалекі трагічні дні на Майдані, на Інститутській. Захід присвячений світлій пам’яті Івана Тарасюка, Василя Мойсея, Сергія Байдовського,  Едуарда Гриневича, всієї Небесної Сотні. Ведучі-бібліотечні працівники Людмила Бойчук та Марія Міщук із хвилюванням у голосі розповідають про коротеньке життя і героїчну смерть юних волинян. Розповідь звучить під тиху мелодію давньої лемківської пісні «Пливе кача по тисині» у виконанні гурту «Піккардійська терція». Ця пісня стала неофіційним жалобним гімном України. Під цей пісенний щем, його багатоголосся тисячі українців прощалися з Героями Небесної Сотні.
 Один за одним змінюються на екрані слайди. Вони розповідають про наших Героїв. Боротьба українців за свою незалежність, за свою волю не закінчилася трагічною смертю Небесної Сотні. Сьогодні на Сході України вже понад 2 роки йде повномасштабна війна, гинуть мирні жителі, військові, діти. Тільки з Ківерцівського району загинуло 14 наших Героїв, наших захисників. Недавно Ківерці ховали ще одного свого сина, Героя України – Маріса Камінського.
Запалюється свічка пам’яті і хвилиною мовчання присутні вшановують полеглих на Майдані і на Сході України своїх Героїв.
         Майдан став символом боротьби, символом утвердженням прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.
Вшануй хвилиною мовчання,
Вкраїнців, тих, що полягли.
Вони за тим злетіли в небо,
Щоб в мирі й щасті ми жили…






Немає коментарів:

Дописати коментар