пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Година духовності "Знайомтесь: духовна книга"

Відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні, що діє при нашій книгозбірні
"Гостини для душі". Цього разу для учнів 7-А і 8-А класів ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці (класні керівники О.М.Антонюк і Т.А.Петрочук) була проведена година духовності "Знайомтесь: духовна книга". На годину духовності були запрошені голова Волинського осередку Спілки християнських письменників України, головний редактор журналу "Благовісник", адміністратор сайту Українських християнських поезій "Доторкнутися до Вічного" та сайту Волинського осередку СХПУ Юрій Вавринюк, Віктор Гребенюк - автор поетичного епосу "Діяння небожителів" (Міжнародна премія ім. П.Куліша), збірника новел "Тетрамерон" (обласна премія ім. А.Кримського), зачинатель в українській сакральній літературі поетичного акафіста, Дмитро Довбуш і Ольга Міцевська - молоді християнські поети, журналісти християнського журналу "Благовісник", переможці Першого Всеукраїнського конкурсу-фестивалю Якова Бузинного в номінаціях "Християнська поезія" та "Поезія для дітей".

Юрій Вавринюк розповів про діяльність Волинського осередку Спілки християнських письменників України, про їхній альманах "Осоння", який був підготовлений і виданий в Луцьку у видавництві Вежа-Друк у 2016 році, представив своїх колег по перу і прочитав власну поезію.

Один за одним автори читали свої твори. Їх всіх об'єднує не лише причетність до слова та віра в Бога, але й велика Любов до життя, до людей. Вони охоче ділилися власними почуттями, якими переповнюється їхнє єство.

 
"Під "Плине кача" колихаю сина.
Сльоза солонить біль щемної втрати..." - Це Ольга Міцевська. Щира, емоційна, Жінка, поетеса, Мати - ("Для серця матері чужих дітей немає"). Так просто і так глибинно точно. Слово попадає прямо в ціль - в людське серце. Тому й сиділи такі принишклі й заглиблені в ту добру атмосферу старшокласники, боячись наполохати, порушити той піднесений настрій, ті прекрасні хвилини поезії своїми оплесками. Здавалося, що після кожного виступу присутні незримо аплодують своїми душами чи серцями.

Хвилини "години духовності" промайнули як одна мить. Не хотілося прощатися, бо серед цієї сірої буденності, неоправданих смертей - і на війні Героїв і підлітків в небезпечних комп'ютерних іграх, серед нестабільності, брехні і агресії, так добре на цьому світлому острівку - "... на території сонця та світла, на території, зігрітій небесним Словом, яке проросло через серця авторів людськими письменами. Письменами, народженими вірою".
Письменники презентували свій новий збірник християнської поезії й прози "Донбас - Волинь: в обіймах молитви". Тут вміщено новели та вірші Волинського осередку Спілки християнських письменників України на теми війни на Сході й Майдану.

Юрій Вавринюк подарував читачам дитячої бібліотеки невеличку бібліотечку духовних книг. Присутні мали можливість придбати собі книги і взяти автограф у авторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар